Deljeno gostovanje

Tudi deljeno gostovanje je lahko kakovostno

Če želimo nekoč postati lastnik spletne strani, najprej potrebujemo dobro zamisel in pozneje vsekakor izvajalca, ki nam bo pomagal to uresničiti in realizirati. Ko skupaj ustvarjata to spletno stran, je pomembno, da se najprej primerno uskladita, vi z vašimi idejami in izvajalec s pomočjo, nasveti in samo izdelavo. Na koncu pa je najbolj pomembno, da ste sami s spletiščem zadovoljni, hkrati pa je poskrbljeno tudi za optimizacijo uporabniške izkušnje na strani. Spletna stran mora biti ustvarjena izpod profesionalnih rok in z zadostnim poznavanjem internetnega marketinga, saj vas bo predstavljala v svetovnem spletnem svetu, z njo pa boste najbrž želeli tudi nekaj zaslužiti.

Ko je spletišče ustvarjeno, potrebujete še svojo spletno domeno – torej naslov, na katerem bo stran dostopna. Pomembno je, da se domislite enostavnega in hkrati atraktivnega imena, saj si boste na ta način naredili veliko uslugo. Obiskovalci si bodo ime domene hitreje zapomnili in tako bo obstajala mnogo večja verjetnost, da vas ponovno obiščejo ali ime domene sporočijo tudi svojim prijateljem, sodelavcem in znancem. Po registraciji domene boste za spletni nastop potrebovali še nekaj – spletno gostovanje. Ker obstaja več oblik storitve, vam izbira zna morda povzročati nekaj nevšečnosti, najverjetneje pa bo za vas najprimernejšo izbiro predstavljalo deljeno gostovanje, ki je optimalna izbira za večino uporabnikov.

Deljeno gostovanje ima veliko prednosti

Deljeno gostovanje - prednostiNajprej je pomembno omeniti, da ima deljeno gostovanje kar nekaj prednosti pred drugimi oblikami gostovanja. Tista, ki jo moramo omeniti na prvem mestu, je zagotovo cena. Deljeno gostovanje je med vsemi oblikami storitve daleč najcenejše. Odšteti boste morali od 30 do 70 € na leto, odvisno od vaših potreb in izbire ponudnika. Naslednja prednost je, da ne potrebujete kakšnega posebnega administrativnega znanja, saj bo za delovanje in posodobitve strežnika skrbel ponudnik gostovanja. Seveda pa ne moremo mimo dejstva, da je deljeno gostovanje za večino naročnikov optimalna izbira. Zakaj? Ker je dovolj zmogljivo za gostovanje tudi nekoliko zahtevnejših spletnih strani, kaj šele za gostovanje preprostih spletišč.

Kaj pa slabosti? Glede na to, da so paketi gostovanja, ki jih imajo zakupljene posamezni naročniki, eden od drugega povsem ločeni, danes do preobremenitev strežnika prihaja v izjemno redkih primerih. Tu torej ni težave, lahko pa nastane pri gostovanju zahtevne spletne strani, ki zahteva več strežniških kapacitet. V to kategorijo spadajo predvsem zelo velike spletne trgovine in množično obiskani spletni portali.

Naj vam podamo še nasvet, ki vam bo pomagal pri izbiri kakovostnega deljenega gostovanja. Izberite ponudnika, ki vam ponuja SSD gostovanje, saj je to mnogo hitrejše od klasičnega, kjer so v strežnikih še vedno vgrajeni že nekoliko zastareli HDD trdi diski.

Posted in Gostovanje.