Reseller gostovanje: priročnik za začetnike

Reseller gostovanje: priročnik za začetnike

Reseller je vrsta spletnega gostovanja, namenjena nadaljnji prodaji. Pri ponudniku gostovanja zakupite reseller paket, ki ga razdelite na manjše pakete gostovanja, te pa nato prodajate svojim naročnikom. Za tovrstno obliko gostovanja se odločajo predvsem izdelovalci spletnih strani in drugi posamezniki ter podjetja, ki delujejo na področju IT-ja, računalniških in spletnih storitev. V nadaljevanju boste spoznali glavne prednosti reseller gostovanja, kako izbrati pravi paket ter kako ga uporabljati.

Glavna prednost reseller gostovanja

Ker je reseller gostovanje namenjeno nadaljnji prodaji, je njegova največja prednost, da omogoča ustvarjanje zaslužka. Ko zakupite svoj reseller paket, sami oblikujete pakete gostovanja in določite njihove cene za nadaljnjo prodajo. S tovrstno storitvijo boste torej lahko razširili svojo ponudbo.

Reseller v večini primerov omogoča, da uporabite svoj logotip in ostale podatke. Tako bodo paketi gostovanja v skladu s celostno grafično podobo vašega podjetja ali blagovne znamke.

Kako izbrati pravi paket reseller gostovanja?

Že osnovni reseller paket vam pogosto omogoča, da izkoristite večino prednosti reseller gostovanja. Pri izbiri ustreznega paketa bodite pozorni predvsem na to, da vam paket nudi dovolj prostora za kreiranje paketov za vaše obstoječe in bodoče stranke. Dodatno preverite še, koliko spletnega prometa, poštnih računov, katero nadzorno ploščo in kakšne tehnične zmogljivosti vam omočajo posamezni paketi.

Lastnostni reseller gostovanja

Na izbiro imate veliko slovenskih in tujih ponudnikov. Priporočamo vam ponudnika Prasicek.si, kjer najcenejši reseller paket dobite že za manj kot 30 € na leto. Že osnovni paket vam ponuja 5 cPanel računov, 7,5 GB prostora na disku, neomejeno mesečnega prometa, neomejeno e-poštnih predalov ter strežnike, locirane v Sloveniji. Celotno ponudbo reseller gostovanja si oglejte na njihovi spletni strani. Velika prednost omenjenega slovenskega ponudnika je tudi tehnična podpora, ki je na voljo v slovenskem jeziku.

Pri izbiri pravega paketa reseller gostovanja je pomembno še, prek katere nadzorne plošče boste urejali svoj paket. Med najboljše sodi kombinacija WHM/cPanel, ki omogoča enostavno ustvarjanje in upravljanje uporabniških računov ter paketov gostovanja. Naj omenimo še, da uporabo nadzorne plošče cPanel omogoča tudi slovenski ponudnik Prasicek.si.

Nastavitev reseller gostovanja

S pomočjo nadzorne plošče WHM/cPanel je nastavitev reseller gostovanja zelo preprosta. Izvedete jo v štirih korakih.

  1. Ko izberete in naročite želeni paket reseller gostovanja, se prijavite v nadzorno ploščo WebHost Manager (WHM) in ustvarite pakete gostovanja za svoje naročnike.
  2. Vsakemu paketu določite lastnosti, omejitve in funkcije. WHM vam omogoča, da enostavno določite vse parametre, ki pripadajo posameznemu paketu.
  3. V nadzorno ploščo naložite logotip svojega podjetja in vnesite ostale podatke, ki se bodo prikazovali vašim naročnikom.
  4. Ustvarite nov cPanel račun za vsakega svojega naročnika.

Na ta način ustvarite poljubno število paketov gostovanja za svoje naročnike. S pomočjo WHM lahko nastavite še dodatne lastnosti za posamezen paket.

Z uporabo reseller gostovanja torej razširite svojo ponudbo, ki vam omogoča dodaten zaslužek. Pri tem ne potrebujete lastne strojne opreme, administracije in vzdrževanja strežnika. Za vse to poskrbi ponudnik gostovanja, vi pripravite samo ustrezne pakete in že lahko začnete koristiti prednosti, ki vam jih ponuja reseller gostovanje.

Posted in Gostovanje.